Economisch Bureau Amsterdam viert 5-jarig bestaan

Geplaatst door Economisch Bureau Amsterdam op

Economisch Bureau Amsterdam (EBA) viert dit jaar een belangrijke mijlpaal: we bestaan 5 jaar! In deze afgelopen vijf jaar hebben we met toewijding gewerkt aan het leveren van hoogwaardig economisch en financieel advies, inzichtelijke analyses en uitvoerbare oplossingen voor onze opdrachtgevers. We hebben ons daarbij niet alleen ingezet binnen Europees Nederland, maar ook in Brussel en in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Sinds de oprichting in 2019 heeft EBA zich met circa 100 onderzoeks- en adviesprojecten gevestigd als partner voor overheden en bedrijven in binnen- en buitenland, op terreinen als mededinging en staatssteun, schade-analyses en Koninkrijksrelaties. In ons eerste jaar, 2019, begonnen we met advieswerk op een scala aan onderwerpen, waarbij de ontwikkeling van een model om hinder van werk aan het spoor te minimaliseren vermelding verdient. Het volgende jaar publiceerden we in opdracht van de Tweede Kamer Kleine eilanden, grote uitdagingen: een rapport dat nog altijd bruikbaar is voor het begrip van de economische context van het Caribische deel van het Koninkrijk. Naast onderzoeken en adviezen is de ontwikkeling van producten een belangrijk onderdeel van de diensten van EBA: in 2021 publiceerden we bijvoorbeeld de openbare tool Caribbean Analytics and Statistics waarin ook de Caribbean Investment Climate Index werd geïntroduceerd. Sinds dat jaar voerden we voor verschillende overheden ieder jaar zogenaamde Market Economy Operator-toetsen uit ter voorkoming van ongeoorloofde staatssteun.

Het jaar daarop verhuisden we naar ons huidige kantoor op de Herengracht. Tijdens dit jaar stonden onze onderzoeken onder meer in het teken van de landspakketten die Aruba, Curaçao en Sint Maarten met Nederland overeen waren gekomen. In het afgelopen jaar vormde de ondersteuning van de Commissie sociaal minimum een bijzonder project.

In dit lustrum staan we niet alleen stil bij de mooie projecten van de afgelopen vijf jaar, maar kijken we ook naar een veelbelovende toekomst. Economisch Bureau Amsterdam blijft zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige onderzoeken en gedegen adviezen en voor het ontwikkelen van innovatieve producten. Wij willen onze gewaardeerde klanten, samenwerkingspartners en medewerkers bedanken voor hun steun en vertrouwen.

Tot slot blijven we ernaar streven een verantwoordelijk bedrijf te zijn dat een maatschappelijke bijdrage levert. Dat doen we door sponsoring van maatschappelijke en sociale activiteiten, delen van kennis en informatie en door CO2-compensatie.

Spreekt onze missie je aan? Of wil je ook bijdragen aan het verrichten van hoogwaardig economisch onderzoek en het geven van economisch advies? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor een samenwerking of bij ons te solliciteren!