Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij streven ernaar een verantwoordelijk bedrijf te zijn dat een maatschappelijke bijdrage levert. Dat doen we door sponsoring van maatschappelijke en sociale activiteiten, delen van kennis en informatie en door CO2-compensatie.

Sponsoring

Via sponsoring levert Economisch Bureau Amsterdam een bijdrage aan de activiteiten van de stichting Tur ta Konta. Tur ta Konta is op Curaçao gevestigd en biedt één-op-één begeleiding aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 die extra hulp nodig hebben bij rekenen en wiskunde. Dit doet Tur ta Konta op vijftien deelnemende buurtscholen van het funderend onderwijs op Curaçao. Hiermee krijgen kinderen betere kansen in het voortgezet onderwijs en later op de arbeidsmarkt.

Met een jaarlijkse bijdrage steunt Economisch Bureau Amsterdam voetbalvereniging WV-HEDW. WV-HEDW is één van de grootste en tevens één van de oudste verenigingen van Nederland.

Delen van kennis en informatie

Economisch Bureau Amsterdam investeert continu in nieuwe producten en technieken en maakt deze toegankelijk voor het brede publiek.

In ons onderzoek in het Caribisch deel van het Koninkrijk werken we veel met data op economisch, sociaal, institutioneel en financieel terrein. Deze data hebben wij samengebracht in een handige online tool en voor iedereen toegankelijk gemaakt (link).

CO2-compensatie

Economisch Bureau Amsterdam werkt 100% printvrij. Daarnaast compenseren we de CO2-voetafdruk die voortkomt uit internationaal reizen.