Vacature Econoom/consultant

Wil jij economisch onderzoek doen en advies geven op verschillende gebieden zoals macro-economie, duurzaamheid, marktwerking en openbare financiën? Ben je bereid om internationaal te reizen voor je werk? En vind je het leuk om bij een klein, dynamisch bedrijf in het hartje van Amsterdam te werken? Dan is dit de baan die je zoekt.

Economisch Bureau Amsterdam

Economisch Bureau Amsterdam (EBA) is een kleine en dynamische organisatie met de ambitie om te groeien. Bij EBA krijg je snel een volwaardige rol in projecten en zijn de lijntjes kort en informeel. Naast projecten voor opdrachtgevers draag je bij aan de ontwikkeling van de organisatie op een manier die bij jou past. Je krijgt veel ruimte om je eigen ideeën te ontwikkelen en uit te voeren. 

EBA hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en vrijheid. Je hebt een gevarieerd takenpakket waardoor je er snel achter komt waar jouw kracht ligt en waar je voldoening uit haalt. Je krijgt daarnaast de tijd en de ruimte om je eigen expertise te ontdekken en te ontwikkelen. Zo kun je onder werktijd cursussen en vakken volgen die bijdragen aan jouw expertise. 

EBA zet zich nadrukkelijk in om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Een goede sfeer binnen het team vinden we belangrijk en er is een gezonde balans tussen werk en privé. Ook heb je de vrijheid om je eigen uren en werkplek in te vullen.  

Functieprofiel en -eisen

Als junior economisch adviseur/consultant is je primaire taak het uitvoeren van onderdelen van onderzoeks- en adviesopdrachten voor onze opdrachtgevers. Je werkt zorgvuldig, analyseert een probleem vanuit verschillende invalshoeken: kwantitatief en kwalitatief; economisch en bestuurlijk; wetenschappelijk en oog voor belang van de opdrachtgever. Je bedenkt zelf oplossingen en maakt daarbij slim gebruik van beschikbare data en wetenschappelijke studies. Je rapportages zien er verzorgd uit en de projectleider aan wie je rapporteert kan op jouw werk ‘blind varen’. Je zoekt actief discussie op met je collega’s en je leidinggevende over problemen en oplossingen.  

Naast je inhoudelijke werk voor opdrachtgevers ben je betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie en bespreek je jouw ideeën hierover actief binnen het team. Zo publiceert EBA regelmatig artikelen gerelateerd aan een economisch onderwerp en ontwikkelt EBA eigen producten.  

Voor het werk van EBA is van belang dat je de (economische) actualiteit volgt en dat je je vaardigheden blijft ontwikkelen. Door zelfstudie, het volgen van opleidingen, of het volgen van een vak aan een universiteit. 

Je hebt een afgeronde academische opleiding in economie, econometrie of een exacte wetenschap. Je beschikt over uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden, bent creatief, oplossingsgericht, ondernemend, en werkt zorgvuldig en efficiënt. 

Arbeidsvoorwaarden

EBA heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden, inclusief variabele beloning, en biedt perspectief om in positie en arbeidsvoorwaarden te ontwikkelen volgens een pad dat bij jou past. 

Ben je enthousiast over deze functie en over onze organisatie? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar info@economisch-bureau.nl. Wil je meer weten over de functie voordat je solliciteert? Bel ons dan op 06-125 05 395.