Vacature Ervaren econoom/manager

Ben jij ervaren in het leiden van complexe economische onderzoeks- en adviesprojecten? Ben je in staat opdrachtgevers te adviseren op een breed scala aan terreinen zoals macro-economie, duurzaamheid, marktwerking en openbare financiën? Ben je bereid om internationaal te reizen voor je werk? En ambieer je een leidinggevende positie bij een klein, dynamisch bedrijf in het hartje van Amsterdam? Dan is dit de baan die je zoekt.

Economisch Bureau Amsterdam

Economisch Bureau Amsterdam (EBA) is een kleine en dynamische organisatie met de ambitie om te groeien. Bij EBA krijg je een grote verantwoordelijkheid en zijn de lijntjes kort en informeel. Naast projecten voor opdrachtgevers draag je bij aan de ontwikkeling van de organisatie. Je krijgt veel ruimte om je eigen ideeën te ontwikkelen en uit te voeren.

EBA zet zich nadrukkelijk in om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Een goede sfeer binnen het team vinden we belangrijk en er is een gezonde balans tussen werk en privé. Ook heb je de vrijheid om je eigen uren en werkplek in te vullen.

Op onze website vind je meer informatie over ons.

Functieprofiel en -eisen

Je geeft leiding aan grote onderzoeks- en adviesprojecten en ontwikkelt een eigen portefeuille. Je bekleedt een leidinggevende positie binnen de organisatie, begeleidt onderzoekers en consultants, en onderhoudt en ontwikkelt een netwerk van opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Je speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen en uitvoeren van de strategie van EBA.

Als senior manager heb je perspectief om door te groeien naar een directiefunctie en om partner te worden van EBA.

Als senior manager leid je zelfstandig complexe onderzoeks- en adviesprojecten van ‘A-Z’. Je beschikt over een eigen netwerk van opdrachtgevers en samenwerkingspartners en weet dat netwerk effectief te benutten.

Je analyseert een probleem vanuit verschillende invalshoeken: kwantitatief en kwalitatief; economisch en bestuurlijk; wetenschappelijk en met een scherp oog voor het belang van de opdrachtgever en de context waarin onze opdrachtgevers opereren. Je denkt daarbij verder dan de grenzen van de opdracht en helpt opdrachtgevers met het bereiken van resultaten.

Naast je inhoudelijke werk voor opdrachtgevers speel je een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de organisatie. Je ontwikkelt ideeën voor nieuwe producten en diensten en zet die op in concrete plannen die je met het team uitvoert.

Je hebt een afgeronde academische opleiding in economie, econometrie of een exacte wetenschap. Je beschikt over uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden, bent creatief, oplossingsgericht, ondernemend, en werkt zorgvuldig en efficiënt. In de aansturing van medewerkers, en in de omgang met opdrachtgevers, heb je oog voor de mens.

Arbeidsvoorwaarden

EBA heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden, inclusief variabele beloning, en biedt perspectief om in positie en arbeidsvoorwaarden te ontwikkelen volgens een pad dat bij jou past.

Ben je enthousiast over deze functie en over onze organisatie? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar info@economisch-bureau.nl. Wil je meer weten over de functie voordat je solliciteert? Bel ons dan op 06-125 05 395.