Paul Tauxe

<< Naar onze mensen

Paul Tauxe

Paul Tauxe volgt het eerste jaar van zijn master in de Economics International Track aan de Toulouse School of Economics (TSE) en sluit dit jaar af met een stage bij Economisch Bureau Amsterdam (EBA). Voor EBA bestudeert Paul de schaalnadelen voor eilanden in het algemeen en eilandstaten in het bijzonder. Hij stelt ook oplossingen voor deze problemen voor en beoordeelt of schaalnadelen onvermijdelijk zijn in eilandstaten.

Paul heeft een bachelor afgerond in Wiskunde en Computerwetenschappen toegepast op de Sociale Wetenschappen, evenals een Bachelor’s degree in Economie aan de TSE. In 2023 werkte Paul voor het Franse Ministerie van Cultuur als datawetenschapper, waar hij de impact van klimaatverandering en toeristenbezoek op drie Franse siergrotten bestudeerde, wat leidde tot conservatiemaatregelen in deze prehistorische locaties.

Paul Tauxe was in 2019 wereldkampioen bij de mannen onder de 23 in de dubbele kano per team en behaalde de derde plaats bij de jeugd van de mannen in de dubbele kano op de wereldkampioenschappen. Hij heeft ook talrijke Franse kampioenschapstitels behaald voordat hij in 2020 zijn sportcarriĆØre beĆ«indigde.