Koert van Buiren

<< Naar onze mensen

Koert van Buiren

Koert van Buiren is partner/directeur van Economisch Bureau Amsterdam. Hij heeft in verschillende directiefuncties leidinggegeven aan professionals in de zakelijke dienstverlening.

Koert heeft circa 25 jaar ervaring in economisch onderzoek en advieswerk in binnen- en buitenland. Hij treedt op als deskundige in mededingingszaken, economische schadezaken, staatssteunzaken en bij aanbestedingen. Voor overheden in binnen- en buitenland doet hij onderzoek en adviseert hij over een breed scala van beleidsterreinen. Ook treedt hij op als arbiter in economische arbitragezaken van het Nederlands Arbitrage Instituut.

Met wetenschappelijk en toegepast economisch onderzoek, is Koert gespecialiseerd in de economie van Small Island Developing States (SIDS).  Hij adviseert overheden en bedrijven in het Caribische deel van het Koninkrijk op het gebied van economisch groeibeleid, overheidsfinanciën, corporate finance, mededingingsbeleid, economische regulering en corporate governance.

Koert studeerde algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam en is afgestudeerd in de macro-economie. Nadien specialiseerde hij zich in mededingingseconomie en corporate finance. Eerder werkte hij op de corporate finance-afdeling van PwC en was hij directeur van SEO Economisch Onderzoek. Eind 2018 richtte hij Economisch Bureau Amsterdam op.

Contactgegevens:
k.vanbuiren@economisch-bureau.nl
+31-(0)6-125 05 395