Cees van Gent

<< Naar onze mensen

Cees van Gent

Cees van Gent is geassocieerd partner van Economisch Bureau Amsterdam. Hij schreef een veelgebruikt handboek op het gebied van ‘industrial economics’ en hij heeft meer dan dertig jaar ervaring met beleidsonderzoek, -ontwikkeling en -uitvoering op het terrein van mededinging en economische regulering, zowel nationaal als internationaal.

Cees was medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en opzetten van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), nu de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Hij gaf leiding aan het opzetten van economische regulering van de elektriciteits- en gasmarkten in Nederland, aan de eerste mededingingsdirectie van de Nederlandse Zorgautoriteit NZa en aan de directie ‘Zichtbare Zorg’ bij de Inspectie Gezondheidszorg/VWS.

De laatste tien jaar heeft Cees overheden in binnen- en buitenland geadviseerd over mededinging en mededingingstoezicht in het algemeen en over marktwerking in de gezondheidszorg in het bijzonder. Zo was hij intensief betrokken bij het voorbereiden en ontwikkelen van mededingingsbeleid en -toezicht op Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

In 2014 werd hij als Europees lid benoemd in het Health Care Market Inquiry panel door de Competition Commission in Pretoria Zuid-Afrika. In die hoedanigheid gaf hij leiding aan een omvangrijk vijfjarig onderzoek naar de mededinging in de private gezondheidszorg in Zuid Afrika.

Cees studeerde Algemene economie aan Universiteit van Amsterdam, met als belangrijkste specialisatie Industriële Organisatie (industrial/competition economics).

Wilt u weten wat Cees voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met hem op: c.vangent@economisch-bureau.nl
+31-(0)6-396 56 440